dinsdag 10 juli 2007

Dirty Roads

Zoals beloofd een actiefoto! Dit was onze eerste watercrossing in Litchfield National Park.
De auto bleef rijden, maar liep volledig onder water! Bij de volgende crossing hebben we alle deuren dicht getaped; de auto liep nog steeds vol...! Dit bleek te wijten aan twee gaten in de bodem van de auto, waar eigenlijkl twee rubber doppen in zouden moeten zitten.





De hele tocht was wel de moeite waard, want toen bleek dat de pool en waterval waar we uitkwamen volledig verlaten waren en we met de billetjes bloot konden zwemmen!

Termietenhopen van 5 / 6 meter hoog...














En toen eindelijk definitief vertrokkken uit Darwin, op weg naar de Kimberley.
Halverwege ligt Katherine - met Gorges waar we kampeerden. Spontaan besloten tot tweedaagse hike. Het pad was vrij saai en het was ook nogal heet, maar de eindbestemming mocht er zijn! Tussen alle rotsformaties een privé zandstrand!!! Waar we natuurlijk weer onze skinnies gingen dippen...



Nightview - onder Ozzy sterren hemel.
De heldere ster blijkt Saturnus te zijn (die doet hier nu een rondje - heeft iemand ons wijs gemaakt). Maar we hebben bedacht dat een boekje over sterren meer zekerheid biedt...






Meisje... >>








Eindelijk dan op de Gibb River Road, van waaraf je naar het schijnt de Kimberley pas echt ervaart (zegt de lonely planet). En 4WD terrein only - en daarvoor hebben we nou eenmaal de Jack!

En inderdaad! Dit was pas een watercrossing!

De foto is misschien te klein maar die rivier achter ons, daar zijn we dus doorheen gekomen!










Chillen in de hangmat!









Halverwege de Gibb River Road richting het noorden afgeslagen naar het Mitchell Plateau. Hier waren een aantal super mooie watervallen en ook allemaal aboriginal rock art van meer dan 20.000 jaar oud!

En daar doe je het dan allemaal voor!

(denk je overigens in de middle of nowhere te zitten: komt er een 4WD tourist bus vol met 'grey nomads' aan. De gepensioneerde oudje bevolken hier alle National Parks - ze lijken wel een soort plaag!)






Goed: en dan eenmaal zover gekomen, dan ook nog even de laatste 50km naar zee, over een weg die op de meeste kaarten niet eens staat aangegeven. Niet voor niets.
We hebben geprobeerd de weg zo dramatisch te fotograferen als hij was, maar op de foto is hij verre van de werkelijkheid...
Over de laatste 10km hebben we 3 uur gedaan!

Maar het strand mocht er wezen. Helaas konden we niet zwemmen ivm salties (crocs).

En toen weer dezelfde f* we weer terug....

Bijna 1000km corrugation dirtroad heeft ongeveer alles wat los kon losgetrild, dus hebben zijn we in Kununurra maar even gestopt om alles weer vast te schroeven en de boel weer op orde te krijgen.
Zometeen vertrekken we richting de oostkust!


Oja en als jullie sms'jes willen sturen dan hebben we een Australisch nummer: +61 (0) 448537188

Tot snel weer liefjes!